Kuřecí řízky se žampiony

Ingredience


Kuřecí prsa 600 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 1 dl
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 dl
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampiony očistíme, opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
  2. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, z obou stran naklepeme, osolíme a obalíme je v mouce.
  3. V pánvi rozehřejeme olej, maso na něm z obou stran opečeme doměkka a vyjmeme. Do pánve přisypeme nakrájené źampiony, krátce je osmažíme, přilijeme pivo s vodou a přikryté chvíli dusíme, až změknou. Šťávu potom ještě zjemníme přimícháním másla.
  4. Kuřecí prsa rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme šťávou se žampiony a podáváme.