Kuřecí řízky se žampiony
Ingredience
Kuřecí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 dl |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žampiony očistíme, opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
- Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, z obou stran naklepeme, osolíme a obalíme je v mouce.
- V pánvi rozehřejeme olej, maso na něm z obou stran opečeme doměkka a vyjmeme. Do pánve přisypeme nakrájené źampiony, krátce je osmažíme, přilijeme pivo s vodou a přikryté chvíli dusíme, až změknou. Šťávu potom ještě zjemníme přimícháním másla.
- Kuřecí prsa rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme šťávou se žampiony a podáváme.