Kompotovaná dýně

Ingredience


Citrony 2 ks
Cukr krupice 600 g
Dýně 2 kg
Džus ananasový 850 g
Hřebíček 0.25 kávová lžička
Kyselina citrónová 1 kávová lžička
Voda pitná 7.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dýni očistíme, omyjeme, pokrájíme na kostičky a nasypeme do kastrolu.
  2. Z citronů vymačkáme šťávu, smícháme s vodou, kyselinou citronovou a cukrem. Přilijeme džus a přisypeme hřebíček. Nálev přivedeme k varu, vložíme dýni a odstavíme.
  3. Vše rozdělíme do sklenic, důkladně uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut.
  4. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a suché místnosti.