Kuřecí medailonky se žampiony a pórkem

Ingredience


Kuřecí prsa 750 g
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 12% 4,5% obj. 1 dl
Pórek 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 1.5 dl
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 dl
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampiony očistíme, opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka.
  2. Kuřecí prsa rozporcujeme na menší kousky, které naklepeme, opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej, kousky masa v něm opečeme ze všech stran, vyjmeme je a uchováme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.
  3. Do pánve přimícháme máslo, přidáme nakrájené žampiony a pórek, vše krátce orestujeme, zaprášíme moukou a osmažíme. Potom přilijeme pivo a vodu a necháme krátce vařit. Směs v pánvi zjemníme přimícháním smetany a dochutíme ji pepřem a solí.
  4. Kuřecí medailonky rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je směsí žampionů s pórkem a podáváme.