Kuřecí medailonky se žampiony a pórkem
Ingredience
Kuřecí prsa |
750 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
1 dl |
Pórek |
1 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
1.5 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 dl |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žampiony očistíme, opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka.
- Kuřecí prsa rozporcujeme na menší kousky, které naklepeme, opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej, kousky masa v něm opečeme ze všech stran, vyjmeme je a uchováme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.
- Do pánve přimícháme máslo, přidáme nakrájené žampiony a pórek, vše krátce orestujeme, zaprášíme moukou a osmažíme. Potom přilijeme pivo a vodu a necháme krátce vařit. Směs v pánvi zjemníme přimícháním smetany a dochutíme ji pepřem a solí.
- Kuřecí medailonky rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je směsí žampionů s pórkem a podáváme.