Rotolo
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička sušená |
3 g |
Dýně |
600 g |
Fenykl obecný |
5 g |
Koriandr celý |
5 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
600 g |
Olej olivový extra panenský |
40 g |
Oregano sušené |
3 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Ricotta |
150 g |
Šalvěj čerstvá |
20 g |
Špenát listový čerstvý |
800 g |
Sůl |
10 g |
Sýr Parmezán |
60 g |
Vaječný žloutek slepičí |
12 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme žloutky, vidličkou promícháme, když už těsto nelepí, prohněteme důkladně rukama. Těsto dáme na půl hodiny do lednice.
- Dužinu z dýně nakrájíme na kostky, nasypeme do pekáčku a pokapeme olejem. Koriandr, fenykl, suchou chilli papričku nasypeme do hmoždíře a rozzlučeme. Smícháme se solí a mletým pepřem a směsí posypeme dýni. Zakryjeme vlhkým papírem, vložíme do trouby a pečeme půl hodiny. Pekáček odkryjeme a pečeme ještě 20 minut.
- Špenátové listy otrháme, česnek nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme česnek, oregano, orestujeme, přidáme špenát, máslo a smažíme tak dlouho, dokud se veškerá voda neodpaří. Osolíme a opepříme. Těsto vyválíme na středně tenký obdélníkový plát, na polovinu těsta podélně naneseme špenátovou směs, posypeme ricottou, na druhou polovinu naneseme dýni. Celý plát zavineme jako štrůdl, zabalíme do utěrky a oba okraje zavážeme provázkem. Rotolo vložíme do vroucí vody, zatížíme, aby nevyplavalo, hrnec zakryjeme a vaříme 25 minut.
- Rotolo rozbalíme, nakrájíme na plátky jako knedlík, posypeme parmezánem. V pánvi na kousku másla osmahneme lístky šalvěje a plátky rotola ozdobíme.