Těstoviny pici s rajčatovým ragú

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule červená 80 g
Hovězí maso mleté 500 g
Mouka pšeničná - Semolina 450 g
Olej olivový 30 g
Olej olivový extra panenský 30 g
Pepř černý mletý 1 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 1200 g
Rozmarýn čerstvý 4 g
Sůl mořská 10 g
Sýr Parmezán 100 g
Voda pitná 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme hladkou semolinovou mouku, postupně přiléváme 200 ml vody a zapracováváme do mouky, až vznikne tuhé těsto. Důkladně prohněteme a necháme v lednici chvíli uležet. Těsto vyválíme na dlouhý slabší váleček a nakrájíme na plátky, které znovu vyválíme na dlouhé nudle. Podélně do každé nudle vmáčkneme špejli a těsto kolem špejle obalíme. Ještě trochu vyválíme špejli s těstem, aby bylo těsto kolem špejle obaleno rovnoměrně. Špejli z těsta vytáhneme, čímž vzniknou silnější makarony - pici. Těstoviny necháme chvíli oschnout. Potom je vaříme v osolené vodě přibližně 12 až 15 minut. Scedíme a necháme okapat.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na tenké plátky, nasypeme do hrnce, osmahneme do zesklovatění, přidáme bobkový list, snítku rozmarýnu, hovězí mleté maso, osolíme, opepříme a přidáme rajčata i s nálevem. Vaříme, až bude maso měkké a omáčka hustší. Vyndáme bobkový list, rozmarýn, přimícháme pici, prohřejeme a odstavíme. Mimo oheň přimícháme panenský olej.
  3. Těstoviny upravíme na talíře a posypeme strouhaným parmezánem.