Těstoviny pici s rajčatovým ragú
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule červená |
80 g |
Hovězí maso mleté |
500 g |
Mouka pšeničná - Semolina |
450 g |
Olej olivový |
30 g |
Olej olivový extra panenský |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1200 g |
Rozmarýn čerstvý |
4 g |
Sůl mořská |
10 g |
Sýr Parmezán |
100 g |
Voda pitná |
1200 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy nasypeme hladkou semolinovou mouku, postupně přiléváme 200 ml vody a zapracováváme do mouky, až vznikne tuhé těsto. Důkladně prohněteme a necháme v lednici chvíli uležet. Těsto vyválíme na dlouhý slabší váleček a nakrájíme na plátky, které znovu vyválíme na dlouhé nudle. Podélně do každé nudle vmáčkneme špejli a těsto kolem špejle obalíme. Ještě trochu vyválíme špejli s těstem, aby bylo těsto kolem špejle obaleno rovnoměrně. Špejli z těsta vytáhneme, čímž vzniknou silnější makarony - pici. Těstoviny necháme chvíli oschnout. Potom je vaříme v osolené vodě přibližně 12 až 15 minut. Scedíme a necháme okapat.
- V hrnci rozehřejeme olej, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na tenké plátky, nasypeme do hrnce, osmahneme do zesklovatění, přidáme bobkový list, snítku rozmarýnu, hovězí mleté maso, osolíme, opepříme a přidáme rajčata i s nálevem. Vaříme, až bude maso měkké a omáčka hustší. Vyndáme bobkový list, rozmarýn, přimícháme pici, prohřejeme a odstavíme. Mimo oheň přimícháme panenský olej.
- Těstoviny upravíme na talíře a posypeme strouhaným parmezánem.