Medové trubičky polévané čokoládou

Medové trubičky polévané čokoládou - obrázek

Ingredience


Čokoláda na vaření 200 g
Cukr moučkový 100 g
Koření na vánoční chlebíček 1 kávová lžička
Marmeláda rybízová 100 g
Máslo čerstvé 50 g
Med včelí 70 g
Mouka bezlepková Mantler 300 g
Soda jedlá 0.5 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jedno celé vejce a jeden žloutek vymícháme s moučkovým cukrem do pěny. Pěnu vymícháme s máslem dohladka. Dále přimícháme med a posupně mouku Mantler, jedlou sodu a lžičku koření na vánoční chlebíček.
  2. Těsto důkladně propracujeme a vyválíme z něj plát, ze kterého rádýlkem nakrájíme delší obdélníčky, které natočíme na formičky trubiček. Natočené obdélníčky upečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečené cukroví necháme vychladnout a plníme rybízovou marmeládou. Nakonec rozhřejeme ve vodní lázni čokoládu a naplněné trubičky v ní namáčíme. Máčené trubičky necháme ztuhnout a podáváme jako pohoštění.