Medové trubičky polévané čokoládou
Ingredience
Čokoláda na vaření |
200 g |
Cukr moučkový |
100 g |
Koření na vánoční chlebíček |
1 kávová lžička |
Marmeláda rybízová |
100 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Med včelí |
70 g |
Mouka bezlepková Mantler |
300 g |
Soda jedlá |
0.5 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Jedno celé vejce a jeden žloutek vymícháme s moučkovým cukrem do pěny. Pěnu vymícháme s máslem dohladka. Dále přimícháme med a posupně mouku Mantler, jedlou sodu a lžičku koření na vánoční chlebíček.
- Těsto důkladně propracujeme a vyválíme z něj plát, ze kterého rádýlkem nakrájíme delší obdélníčky, které natočíme na formičky trubiček. Natočené obdélníčky upečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečené cukroví necháme vychladnout a plníme rybízovou marmeládou. Nakonec rozhřejeme ve vodní lázni čokoládu a naplněné trubičky v ní namáčíme. Máčené trubičky necháme ztuhnout a podáváme jako pohoštění.