Zapečené těstoviny s rajčaty a mozzarellou

Zapečené těstoviny s rajčaty a mozzarellou - obrázek

Ingredience


Bazalka 20 g
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 25 g
Cibule 100 g
Mozzarella 450 g
Ocet vinný červený 15 ml
Olej olivový extra panenský 30 g
Olej slunečnicový 20 g
Pepř černý mletý 2 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 1200 g
Sůl 10 g
Sýr Parmezán 180 g
Těstoviny Orecchiette 400 g
Voda pitná 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme najemno. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, chilli papričku, osmahneme, přilijeme rajčata i s nálevem, povaříme 20 minut a rozmixujeme dohladka. Osolíme, opepříme, přimícháme bazalkové lístky a zakápneme čeveným octem. Polovinu omáčky nalijeme na těstoviny a promícháme.
  3. Pekáček vymažeme slunečnicovým olejem, na dno položíme polovinu ochucených těstovin, poklademe plátky mozzarelly, zalijeme polovinou zbylé omáčky, posypeme polovinou strouhaného parmezánu, zakryjeme druhou polovinou těstovin, poklademe zbytkem mozzarelly, zalijeme zbylou omáčkou a posypeme zbylým parmezánem. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a přibližně 15 až 20 minut zapékáme.
  4. Těstoviny upravíme na talíře a podáváme.