Hovězí roštěnky na česneku a zázvoru

Ingredience


Česnek 6 stroužek
Hovězí roštěnka níz. peč. 600 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Voda pitná 2 dl
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí.
  2. Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran je naklepeme, potřeme utřeným česnekem, posypeme zázvorem a obalíme v mouce.
  3. V pánvi rozehřejeme olej, maso po obou stranách prudce opečeme, pak podlijeme vodou a přikryté dusíme, až je měkké. Potom šťávu chvíli vaříme a nakonec ji zjemníme přimícháním másla.
  4. Roštěnky na servírovacích talířích přelijeme hustou šťávou a podáváme.