Hovězí roštěnky na česneku a zázvoru
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
600 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
2 dl |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí.
- Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran je naklepeme, potřeme utřeným česnekem, posypeme zázvorem a obalíme v mouce.
- V pánvi rozehřejeme olej, maso po obou stranách prudce opečeme, pak podlijeme vodou a přikryté dusíme, až je měkké. Potom šťávu chvíli vaříme a nakonec ji zjemníme přimícháním másla.
- Roštěnky na servírovacích talířích přelijeme hustou šťávou a podáváme.