Bramborové placky s kapustou
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Houby čerstvé |
100 g |
Kapusta hlávková |
0.5 kg |
Mouka pšeničná hrubá |
200 g |
Sádlo škvařené |
3 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
100 g |
Smetana 12% (konzumní) |
1 dl |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory omyjeme, ve slupce uvaříme, vychladlé oloupeme a najemno je nastouháme. V míse z nastrouhaných brambor, mouky, vajec a soli vypracujeme tužší těsto, které vyválíme na 1 centimetr vysoký plát. Vykrajujeme z něj kulaté placky a pečeme je v pánvi na rozehřátém sádle z obou stran dozlatova.
- Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Houby očistíme, omyjeme a okapané nakrájíme na malé kousky. Kapustu omyjeme, necháme okapat a rozkrájíme ji na kousky.
- V pánvi osmažíme nakrájenou slaninu, přidáme houby a kapustu, přilijeme smetanu, promícháme a vaříme, až směs zhoustne. Pak ji ještě dochutíme solí.
- Placičky rozdělíme na servírovací talíře, na každou dáme část kapustové směsi a podáváme.