Bramborové placky s kapustou

Bramborové placky s kapustou - obrázek

Ingredience


Brambory 1 kg
Houby čerstvé 100 g
Kapusta hlávková 0.5 kg
Mouka pšeničná hrubá 200 g
Sádlo škvařené 3 polévková lžíce
Slanina vepřová 100 g
Smetana 12% (konzumní) 1 dl
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory omyjeme, ve slupce uvaříme, vychladlé oloupeme a najemno je nastouháme. V míse z nastrouhaných brambor, mouky, vajec a soli vypracujeme tužší těsto, které vyválíme na 1 centimetr vysoký plát. Vykrajujeme z něj kulaté placky a pečeme je v pánvi na rozehřátém sádle z obou stran dozlatova.
  2. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Houby očistíme, omyjeme a okapané nakrájíme na malé kousky. Kapustu omyjeme, necháme okapat a rozkrájíme ji na kousky.
  3. V pánvi osmažíme nakrájenou slaninu, přidáme houby a kapustu, přilijeme smetanu, promícháme a vaříme, až směs zhoustne. Pak ji ještě dochutíme solí.
  4. Placičky rozdělíme na servírovací talíře, na každou dáme část kapustové směsi a podáváme.