Guláš ze skopového masa
Ingredience
Česnek |
15 g |
Cibule |
250 g |
Kmín celý |
2 g |
Majoránka |
1 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Protlak rajčatový |
80 g |
Skopové maso přední |
1000 g |
Sůl |
30 g |
Tuk |
120 g |
Voda pitná |
800 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Skopové maso opláchneme a nakrájíme na kousky.
- Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na části tuku ji osmažíme dorůžova. Přidáme papriku, zpěníme ji a zalijeme částí vody.
- Potom přidáme rajčatový protlak, sůl, rozetřený česnek, kmín a nakonec maso.
- Maso za občasného promíchání dusíme téměř doměkka a potom je vyjmeme.
- Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozšleháme, zalijeme vodou. přidáme majoránku a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
- Před koncem varu omáčku podle chuti přisolíme a přecedíme ji na maso. Vše ještě krátce povaříme.