Guláš ze skopového masa

Ingredience


Česnek 15 g
Cibule 250 g
Kmín celý 2 g
Majoránka 1 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Paprika mletá sladká 20 g
Protlak rajčatový 80 g
Skopové maso přední 1000 g
Sůl 30 g
Tuk 120 g
Voda pitná 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Skopové maso opláchneme a nakrájíme na kousky.
  2. Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na části tuku ji osmažíme dorůžova. Přidáme papriku, zpěníme ji a zalijeme částí vody.
  3. Potom přidáme rajčatový protlak, sůl, rozetřený česnek, kmín a nakonec maso.
  4. Maso za občasného promíchání dusíme téměř doměkka a potom je vyjmeme.
  5. Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozšleháme, zalijeme vodou. přidáme majoránku a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
  6. Před koncem varu omáčku podle chuti přisolíme a přecedíme ji na maso. Vše ještě krátce povaříme.