Kuře pečené na pivě a česneku

Kuře pečené na pivě a česneku - obrázek

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Kuře 1200 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 2 dl
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme v misce se solí.
  2. Kuže omyjeme studenou vodou, osušíme a uvnitř i na povrchu potřeme česnekem se solí.
  3. V pekáči rozehřejeme máslo, položíme na něj kuře, podlijeme pivem a trochou vody a dáme péct do vyhřáté trouby.
  4. Během pečení kuře poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby případně přiléváme pivo nebo vodu.
  5. Měkké upčené kuře naporcujeme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.