Kuře pečené na pivě a česneku
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Kuře |
1200 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme v misce se solí.
- Kuže omyjeme studenou vodou, osušíme a uvnitř i na povrchu potřeme česnekem se solí.
- V pekáči rozehřejeme máslo, položíme na něj kuře, podlijeme pivem a trochou vody a dáme péct do vyhřáté trouby.
- Během pečení kuře poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby případně přiléváme pivo nebo vodu.
- Měkké upčené kuře naporcujeme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.