Špagety s mandlemi a ovčím sýrem

Ingredience


Bazalka 40 g
Česnek 2 stroužek
Mandle mleté 60 g
Olej olivový extra panenský 80 g
Pepř černý mletý 2 g
Rajčata 600 g
Špagety 350 g
Sůl 6 g
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 160 g
Voda pitná 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat.
  2. Mezitím připravíme pesto. Česnek a bazalku posekáme nadrobno, smícháme s mletými mandlemi, strouhaným sýrem, zalijeme panenským olejem. Hodně zralá rajčata rozčtvrtíme, přidáme k česnekové směsi a důkladně je rozmačkáme. Osolíme, opepříme a promícháme s horkými špagetami, aby se pesto prohřálo.
  3. Špagety upravíme na talíře a podáváme.