Sépie vařená na víně s rajčaty
Ingredience
Bobkový list |
3 ks |
Cibule |
250 g |
Olej olivový |
80 ml |
Passata (drcená rajčata) |
300 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sépie |
1 kg |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
400 ml |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou a opláchnutou sépii nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno.
- Na oleji zpěníme cibuli, přidáme sépii a osmažíme. Přilijeme víno a na mírném plameni povaříme zhruba 30 minut. Před koncem varu přimícháme rajčata, sůl, pepř, bobkový list a vodu. Dobře promícháme a vaříme do změknutí.