Rizoto s Martini
Ingredience
Celer řapíkatý |
80 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
80 g |
Martini bianco |
200 ml |
Máslo čerstvé |
70 g |
Olej olivový extra panenský |
25 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Rýže Arborio |
400 g |
Sůl |
8 g |
Sýr Parmezán |
120 g |
Vývar slepičí |
1000 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, zvolna osmahneme. Přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Po naběračkách přiléváme vývar, vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne.
- Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát. Poklici odstraníme a ihned podáváme.