Rizoto s Martini

Ingredience


Celer řapíkatý 80 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 80 g
Martini bianco 200 ml
Máslo čerstvé 70 g
Olej olivový extra panenský 25 g
Pepř černý mletý 2 g
Rýže Arborio 400 g
Sůl 8 g
Sýr Parmezán 120 g
Vývar slepičí 1000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, zvolna osmahneme. Přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Po naběračkách přiléváme vývar, vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne.
  2. Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát. Poklici odstraníme a ihned podáváme.