Kuře na slanině a pivu
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Kuře |
1 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 dl |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Slaninu nakrájíme na kostičky.
- Kuře omyjeme, osušíme, rozporcujeme, osolíme a zaprášíme je moukou.
- V žáruvzdorné míse orestujeme kostičky slaniny, přidáme máslo a nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Do pánve vložíme porce kuřete, opečeme je ze všech stran, podlijeme pivem a vodou, přimícháme utřený česnek a pečeme přikryté poklicí přibližně 20 minut. Pak poklici sundáme, kuře dopečeme a občas ho polijeme vypečenou šťávou.