Kuře na slanině a pivu

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Kuře 1 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 2 dl
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Slaninu nakrájíme na kostičky.
  2. Kuře omyjeme, osušíme, rozporcujeme, osolíme a zaprášíme je moukou.
  3. V žáruvzdorné míse orestujeme kostičky slaniny, přidáme máslo a nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Do pánve vložíme porce kuřete, opečeme je ze všech stran, podlijeme pivem a vodou, přimícháme utřený česnek a pečeme přikryté poklicí přibližně 20 minut. Pak poklici sundáme, kuře dopečeme a občas ho polijeme vypečenou šťávou.