Kuřecí polévka s čínskými houbami a bambusovými výhonky

Ingredience


Bambusové výhonky konzervované 350 g
Bujón zeleninový 5 ks
Celer bulvový 80 g
Cibule 60 g
Houby Shitake sušené 25 g
Kuře 1 kg
Mrkev kořen 80 g
Nudle čínské vaječné 50 g
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Pasta Sambal Oelek 1 polévková lžíce
Petržel - nať 80 g
Voda pitná 1.8 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby namočíme do vody a necháme je nabobtnat, po třech hodinách je pak scedíme a nakrájíme na nudličky. Kuře očistíme, opláchneme a rozpůlíme. Celer, mrkev a cibuli očistíme, bambusové výhonky scedíme a necháme okapat.
  2. Do vroucí vody vložíme bujonové kostky a necháme je rozpustit. Do bujónu vložíme kuře, cibuli, celer, mrkev a petrželovou nať a na mírném plameni vaříme zhruba 70 minut.
  3. Uvařené maso vyjmeme, vývar přecedíme do čistého hrnce. Do vroucího vývaru vložíme nudle, houby a vaříme 15 minut.
  4. Zchladlé maso vykostíme a nakrájíme na kousky a spolu s bambusovými výhonky vložíme do téměř hotové polévky. Dochutíme sojovou omáčkou a pastou sambal oelek.
  5. Podáváme teplé.