Kuřecí polévka s čínskými houbami a bambusovými výhonky
Ingredience
Bambusové výhonky konzervované |
350 g |
Bujón zeleninový |
5 ks |
Celer bulvový |
80 g |
Cibule |
60 g |
Houby Shitake sušené |
25 g |
Kuře |
1 kg |
Mrkev kořen |
80 g |
Nudle čínské vaječné |
50 g |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pasta Sambal Oelek |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
80 g |
Voda pitná |
1.8 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 85 min
-
Počet porcí: 7 porcí
- Houby namočíme do vody a necháme je nabobtnat, po třech hodinách je pak scedíme a nakrájíme na nudličky. Kuře očistíme, opláchneme a rozpůlíme. Celer, mrkev a cibuli očistíme, bambusové výhonky scedíme a necháme okapat.
- Do vroucí vody vložíme bujonové kostky a necháme je rozpustit. Do bujónu vložíme kuře, cibuli, celer, mrkev a petrželovou nať a na mírném plameni vaříme zhruba 70 minut.
- Uvařené maso vyjmeme, vývar přecedíme do čistého hrnce. Do vroucího vývaru vložíme nudle, houby a vaříme 15 minut.
- Zchladlé maso vykostíme a nakrájíme na kousky a spolu s bambusovými výhonky vložíme do téměř hotové polévky. Dochutíme sojovou omáčkou a pastou sambal oelek.
- Podáváme teplé.