Polévka se slaninou, zelím a těstovinami
Ingredience
Anglická slanina |
120 g |
Česnek |
2 stroužek |
Olej olivový |
20 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Těstoviny Conchigliette |
150 g |
Vývar drůbeží |
900 ml |
Zelí hlávkové bílé |
200 g |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Zelí očistíme, opláchneme a nakrájíme na nudličky, česnek rozdrtíme, slaninu nakrájíme na kostičky.
- Na oleji osmažíme slaninu s česnekem a zelím za stálého míchání. Po dvou minutách přilijeme drůbeží vývar, ochutíme solí, pepřem a na mírném plameni vaříme za občasného míchání. Po půl hodině přisypeme těstoviny a vaříme ještě asi 12 minut.