Dušené brambory na víně se slaninou
Ingredience
Brambory |
800 g |
Cibule |
1 ks |
Majoránka |
5 g |
Muškátový oříšek |
3 g |
Pažitka |
40 g |
Polévkové koření Maggi |
20 ml |
Rajčata |
200 g |
Slanina vepřová |
200 g |
Sůl |
7 g |
Víno bílé |
2 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi si vypečeme slaninu a na ní potom zpěníme cibuli nadrobno, přidáme nasekaný česnek a krátce orestujeme. Přihodíme brambory, zalijeme vínem, okořeníme polévkovým kořením, majoránkou a muškátovým oříškem a pod pokličkou na mírném ohni dusíme 30 minut.
- Asi 10 minut před koncem dušení přidáme nakrájená rajčata a dodusíme. Hotový pokrm dosolíme a podáváme posypaný nakrájenou pažitkou.