Dušené brambory na víně se slaninou

Ingredience


Brambory 800 g
Cibule 1 ks
Majoránka 5 g
Muškátový oříšek 3 g
Pažitka 40 g
Polévkové koření Maggi 20 ml
Rajčata 200 g
Slanina vepřová 200 g
Sůl 7 g
Víno bílé 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi si vypečeme slaninu a na ní potom zpěníme cibuli nadrobno, přidáme nasekaný česnek a krátce orestujeme. Přihodíme brambory, zalijeme vínem, okořeníme polévkovým kořením, majoránkou a muškátovým oříškem a pod pokličkou na mírném ohni dusíme 30 minut.
  2. Asi 10 minut před koncem dušení přidáme nakrájená rajčata a dodusíme. Hotový pokrm dosolíme a podáváme posypaný nakrájenou pažitkou.