Plněné brambory pečené ve vývaru

Ingredience


Brambory 750 g
Cibule 1 ks
Maso mleté - mix 300 g
Muškátový oříšek 3 g
Pepř černý mletý 4 g
Petržel - nať 40 g
Sůl 9 g
Sýr Ementál (Primátor) 200 g
Vývar zeleninový 5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Velké brambory oloupeme a vydlabeme, aby vznikla dutina, vnitřek osolíme. Mleté maso smícháme v míse s cibulí nasekanou najemno, solí, pepřem, muškátovým oříškem a nasekanou petrželkou. Vzniklou směsí napěchujeme brambory, vložíme do pekáče a zalijeme vývarem do dvou třetin. Zakryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. Potom odstraníme alobal, brambory pokryjeme plátky ementálu a ještě krátce zapečeme.