Plněné brambory pečené ve vývaru
Ingredience
Brambory |
750 g |
Cibule |
1 ks |
Maso mleté - mix |
300 g |
Muškátový oříšek |
3 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Petržel - nať |
40 g |
Sůl |
9 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
200 g |
Vývar zeleninový |
5 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Velké brambory oloupeme a vydlabeme, aby vznikla dutina, vnitřek osolíme. Mleté maso smícháme v míse s cibulí nasekanou najemno, solí, pepřem, muškátovým oříškem a nasekanou petrželkou. Vzniklou směsí napěchujeme brambory, vložíme do pekáče a zalijeme vývarem do dvou třetin. Zakryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. Potom odstraníme alobal, brambory pokryjeme plátky ementálu a ještě krátce zapečeme.