Bramborák s uzeným masem z Vysočiny
Ingredience
Brambory |
600 g |
Kmín mletý |
1 špetka |
Majoránka |
1 špetka |
Mouka polohrubá |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Uzené maso vařené |
150 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Syrové brambory nastrouháme najemno.
- V míse smícháme nastoruhané brambory, nakrájené uzené maso, vejce a mouku, majoránku, kmín, pepř a sůl a důkladně promícháme.
- V pánvi rozehřejeme sádlo a postupně v něm smažíme z obou stran dozlatova bramboráky.