Špagety zapečené s rajčaty a čedarem
Ingredience
Cibule |
100 g |
Olej rostlinný |
40 ml |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
800 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Čedar |
120 g |
Sýr Parmezán |
2.5 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
Špagety |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 12 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce s vroucí osolenou vodou s olejem vložíme špagety a vaříme na skus. Uvařené těstoviny slijeme a necháme okapat.
- Cibuli nakrájíme nadrobno, čedar nakrájíme na tenké plátky, parmazán nastrouháme.
- Zapékací mísu vytřeme olejem. V pekáči rozložíme špagety, poklademe je rajčaty, posypeme cibulí, oreganem, opepříme, osolíme a překryjeme plátky čedaru. Na směs nasypeme parmezán a v troubě předehřáté na 180°C zapékáme zhruba 25 minut.