Špagety zapečené s rajčaty a čedarem

Ingredience


Cibule 100 g
Olej rostlinný 40 ml
Oregano sušené 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Rajčata loupaná (konzervovaná) 800 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Čedar 120 g
Sýr Parmezán 2.5 polévková lžíce
Olej olivový 1 kávová lžička
Špagety 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce s vroucí osolenou vodou s olejem vložíme špagety a vaříme na skus. Uvařené těstoviny slijeme a necháme okapat.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, čedar nakrájíme na tenké plátky, parmazán nastrouháme.
  3. Zapékací mísu vytřeme olejem. V pekáči rozložíme špagety, poklademe je rajčaty, posypeme cibulí, oreganem, opepříme, osolíme a překryjeme plátky čedaru. Na směs nasypeme parmezán a v troubě předehřáté na 180°C zapékáme zhruba 25 minut.