Tuňákový salát s brambory, vejci a zeleninou
Ingredience
Ančovičky konzervované |
60 g |
Brambory rané |
400 g |
Cibule červená |
80 g |
Citronová šťáva |
40 ml |
Kapary |
50 g |
Olej olivový extra panenský |
80 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Roketa |
80 g |
Sůl |
5 g |
Tuňák v oleji |
440 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory omyjeme, nasypeme do hrnce, zalijeme 750 ml vody a vaříme 15 minut doměkka. Zároveň uvaříme vejce ve zbylé vodě natvrdo - asi 8 minut. Vejce zchladíme a oloupeme. Kapary zalijeme citronovou šťávou. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, ještě horké nasypeme do mísy, přidáme kapary s citronovou šťávou, přilijeme olej, osolíme, opepříme, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, promícháme a necháme vychladnout. Přidáme natrhané listy rokety, tuňáka, čtvrtky uvařených vajec, lehce promícháme a navrch položíme ančovičky.