Tuňákový salát s brambory, vejci a zeleninou

Ingredience


Ančovičky konzervované 60 g
Brambory rané 400 g
Cibule červená 80 g
Citronová šťáva 40 ml
Kapary 50 g
Olej olivový extra panenský 80 g
Pepř černý mletý 2 g
Roketa 80 g
Sůl 5 g
Tuňák v oleji 440 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory omyjeme, nasypeme do hrnce, zalijeme 750 ml vody a vaříme 15 minut doměkka. Zároveň uvaříme vejce ve zbylé vodě natvrdo - asi 8 minut. Vejce zchladíme a oloupeme. Kapary zalijeme citronovou šťávou. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, ještě horké nasypeme do mísy, přidáme kapary s citronovou šťávou, přilijeme olej, osolíme, opepříme, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, promícháme a necháme vychladnout. Přidáme natrhané listy rokety, tuňáka, čtvrtky uvařených vajec, lehce promícháme a navrch položíme ančovičky.