Těstoviny s pórkovou smetanovou omáčkou a šunkou
Ingredience
Hovězí vývar základní |
150 ml |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Pórek |
500 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
60 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Šunka dušená |
250 g |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tagliatelle |
250 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 12 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce s vroucí osolenou vodou s olejem vložíme těstoviny a vaříme na skus. Uvařené těstoviny slijeme, necháme okapat a držíme na teple.
- Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, propláchneme a necháme okapat, šunku nakrájíme na nudličky.
- Do vroucího vývaru vložíme pórek a za občasného míchání na mírném plameni vaříme pod poklicí. Po čtvrt hodině vmícháme smetanu, pepř, sůl a muškátový oříšek.
- Do omáčky přidáme těstoviny, šunku, prohřejeme a podáváme.