Těstoviny s pórkovou smetanovou omáčkou a šunkou

Ingredience


Hovězí vývar základní 150 ml
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Pórek 500 g
Smetana 33% (šlehačka) 60 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Šunka dušená 250 g
Olej olivový 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Tagliatelle 250 g
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce s vroucí osolenou vodou s olejem vložíme těstoviny a vaříme na skus. Uvařené těstoviny slijeme, necháme okapat a držíme na teple.
  2. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, propláchneme a necháme okapat, šunku nakrájíme na nudličky.
  3. Do vroucího vývaru vložíme pórek a za občasného míchání na mírném plameni vaříme pod poklicí. Po čtvrt hodině vmícháme smetanu, pepř, sůl a muškátový oříšek.
  4. Do omáčky přidáme těstoviny, šunku, prohřejeme a podáváme.