Brambory se slaninou a sušenými jablky
Ingredience
Anglická slanina |
300 g |
Brambory |
600 g |
Křížaly (sušená jablka) |
250 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Sůl |
8 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sušená jablka zalijeme teplou vodou a necháme přes noc namočit. Druhý den přidáme slaninu v celku a hodinu povaříme zakryté na mírném ohni. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a v půlce vaření přidáme k jablkům a slanině a společně uvaříme doměkka. Slaninu vyjmeme a nakrájíme na plátky, vodu slijeme, brambory s jablky protřeseme, osolíme a poklademe plátky másla.
- Rozdělíme na talíře a na ně navršíme plátky slaniny.