Kambala pečená na fenyklu

Ingredience


Citronová šťáva 40 g
Citrony 160 g
Fenykl obecný 20 g
Fenykl sladký - hlíza 150 g
Kambala 2000 g
Olej olivový 100 g
Olej olivový extra panenský 40 g
Sůl 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vykuchanou kambalu omyjeme, smícháme sůl s mletým fenyklem a posypeme rybu zevnitř i zvenku. Na velký plech nasypeme fenykl nakrájený na plátky, můžeme přidat i větvičky fenyklu. Na fenykl položíme celou rybu, zalijeme olivovým olejem, povrch poklademe plátky citronu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 35 až 40 minut. Kambalu vyndáme, do vypečené šťávy nalijeme citronovou šťávu, panenský olej a promícháme.
  2. Kambalu přímo na plechu položíme doprostřed stolu a každý strávník se obslouží sám.