Kambala pečená na fenyklu
Ingredience
Citronová šťáva |
40 g |
Citrony |
160 g |
Fenykl obecný |
20 g |
Fenykl sladký - hlíza |
150 g |
Kambala |
2000 g |
Olej olivový |
100 g |
Olej olivový extra panenský |
40 g |
Sůl |
20 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vykuchanou kambalu omyjeme, smícháme sůl s mletým fenyklem a posypeme rybu zevnitř i zvenku. Na velký plech nasypeme fenykl nakrájený na plátky, můžeme přidat i větvičky fenyklu. Na fenykl položíme celou rybu, zalijeme olivovým olejem, povrch poklademe plátky citronu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 35 až 40 minut. Kambalu vyndáme, do vypečené šťávy nalijeme citronovou šťávu, panenský olej a promícháme.
- Kambalu přímo na plechu položíme doprostřed stolu a každý strávník se obslouží sám.