Čokoládová káva
Ingredience
Čokoláda hořká |
40 g |
Cukr krupice |
4 kávová lžička |
Káva mletá |
4 kávová lžička |
Mléko polotučné |
500 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
1 dl |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čokoládu nastrouháme, vložíme do kastrůlku, necháme změknout a zalijeme vlažným mlékem. Za stálého míchání rozvaříme a potom přecedíme do 4 nahřátých šálků.
- Vodu přivedeme k varu, přidáme kávu a necháme ji krátce spařit. Odstavíme z ohně.
- Po ustání kávový odvar přecedíme na vařenou čokoládu. Zdobíme kopečkem šlehačky a cukr podáváme zvlášť.