Čokoládová káva

Čokoládová káva - obrázek

Ingredience


Čokoláda hořká 40 g
Cukr krupice 4 kávová lžička
Káva mletá 4 kávová lžička
Mléko polotučné 500 ml
Smetana 33% (šlehačka) 1 dl
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čokoládu nastrouháme, vložíme do kastrůlku, necháme změknout a zalijeme vlažným mlékem. Za stálého míchání rozvaříme a potom přecedíme do 4 nahřátých šálků.
  2. Vodu přivedeme k varu, přidáme kávu a necháme ji krátce spařit. Odstavíme z ohně.
  3. Po ustání kávový odvar přecedíme na vařenou čokoládu. Zdobíme kopečkem šlehačky a cukr podáváme zvlášť.