Sterilovaný slaný hrášek
Ingredience
Cukr krupice |
20 g |
Hrášek |
1 kg |
Sůl |
20 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Mladý hrášek vyloupeme, nasypeme do vroucí vody a krátce povaříme. Po vyjmutí ihned přelijeme studenou vodou, necháme vychladnout a rozdělíme do sklenic.
- Mezitím smícháme vodu (1 l) s cukrem a solí, povaříme a po vychladnutí nálevem zalijeme hrášek. Několik minut necháme stát a v případě potřeby dolijeme. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme. Uchováme v temné a studené místnosti.