Bramborovo-sýrové noky

Ingredience


Brambory 1 kg
Máslo čerstvé 80 g
Mléko polotučné 2 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Muškátový oříšek 3 g
Pažitka 30 g
Sůl 10 g
Sýr Eidam uzený 45% 200 g
Sýr Ementál (Primátor) 100 g
Vejce slepičí 6 ks
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Ještě horké scedíme a rozmačkáme. V míse smícháme mouku, sůl, vejce a mléko, muškátový oříšek, strouhaný uzený sýr a nakonec bramborovou hmotu a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučněném vále utvoříme silnější válečky, které nožem nasekáme na noky. Vaříme v osolené vodě 6 minut, vyjmeme děravou naběračkou a necháme okapat.
  2. Podáváme polité rozpuštěným máslem a posypané nastrouhaným ementálem a ozdobené nasekanou pažitkou.