Bramborovo-sýrové noky
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mléko polotučné |
2 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Muškátový oříšek |
3 g |
Pažitka |
30 g |
Sůl |
10 g |
Sýr Eidam uzený 45% |
200 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
100 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 16 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Ještě horké scedíme a rozmačkáme. V míse smícháme mouku, sůl, vejce a mléko, muškátový oříšek, strouhaný uzený sýr a nakonec bramborovou hmotu a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučněném vále utvoříme silnější válečky, které nožem nasekáme na noky. Vaříme v osolené vodě 6 minut, vyjmeme děravou naběračkou a necháme okapat.
- Podáváme polité rozpuštěným máslem a posypané nastrouhaným ementálem a ozdobené nasekanou pažitkou.