Pěna z lososa s kaviárem
Ingredience
Kaviár |
30 g |
Kopr čerstvý |
50 g |
Losos uzený |
250 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 l |
Zakysaná smetana |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na kousky o velikosti sousta si rozkrájíme lososa. Vhodíme kousky lososa do mixéru a přilijeme k němu zakysanou smetanu. Mixujeme, dokud nevznikne hladká pěna. Pěnu opepříme a osolíme.
- Čtyři formičky si zlehka vymažeme olejem. Vyplníme je lososovou pěnou přibližně do poloviny. Uprostřed v pěně vytvoříme menší důlek, který vyplníme kaviárem. Vyplníme zbývající pěnou a povrch zahladíme. Formičky přikryjeme a necháme v chladničce vychladnout. Pak v hrnci na plotně zahřejeme vodu a vložíme do ní formičky, aby byly asi z poloviny ponořené. Zahřejeme je a pak vyklopíme pěnu z formičky na talíře. Zdobíme koprem a podáváme.