Pěna z lososa s kaviárem

Ingredience


Kaviár 30 g
Kopr čerstvý 50 g
Losos uzený 250 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na kousky o velikosti sousta si rozkrájíme lososa. Vhodíme kousky lososa do mixéru a přilijeme k němu zakysanou smetanu. Mixujeme, dokud nevznikne hladká pěna. Pěnu opepříme a osolíme.
  2. Čtyři formičky si zlehka vymažeme olejem. Vyplníme je lososovou pěnou přibližně do poloviny. Uprostřed v pěně vytvoříme menší důlek, který vyplníme kaviárem. Vyplníme zbývající pěnou a povrch zahladíme. Formičky přikryjeme a necháme v chladničce vychladnout. Pak v hrnci na plotně zahřejeme vodu a vložíme do ní formičky, aby byly asi z poloviny ponořené. Zahřejeme je a pak vyklopíme pěnu z formičky na talíře. Zdobíme koprem a podáváme.