Mořský jazyk s pancettou
Ingredience
Brambory |
600 g |
Citronová šťáva |
60 ml |
Mořský jazyk |
1000 g |
Olej olivový |
80 g |
Olej olivový extra panenský |
30 g |
Olej slunečnicový |
50 g |
Olivy černé |
60 g |
Pancetta |
120 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Rozmarýn čerstvý |
20 g |
Rukola |
20 g |
Sůl |
20 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a vykuchané ryby potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, promícháme se slunečnicovým olejem, plátky oliv bez pecek, vyskládáme na plech, posypeme solí, zakryjeme alobalem a vložíme na 20 minut do vyhřáté trouby. Alobal sundáme a brambory ještě 10 minut dopečeme odkryté.
- Pancettu nakrájíme na nudličky, rozmarýn posekáme, promícháme spolu, ochucenou rybu položíme na brambory, zasypeme pancettou s rozmarýnem, vrátíme zpět do trouby a pečeme zhruba 20 minut.
- Ryby posypeme posekanou rukolou, zakapeme citronovou šťávou, panenským olejem a podáváme přímo na plechu.