Mořský jazyk s pancettou

Ingredience


Brambory 600 g
Citronová šťáva 60 ml
Mořský jazyk 1000 g
Olej olivový 80 g
Olej olivový extra panenský 30 g
Olej slunečnicový 50 g
Olivy černé 60 g
Pancetta 120 g
Pepř černý mletý 4 g
Rozmarýn čerstvý 20 g
Rukola 20 g
Sůl 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a vykuchané ryby potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, promícháme se slunečnicovým olejem, plátky oliv bez pecek, vyskládáme na plech, posypeme solí, zakryjeme alobalem a vložíme na 20 minut do vyhřáté trouby. Alobal sundáme a brambory ještě 10 minut dopečeme odkryté.
  2. Pancettu nakrájíme na nudličky, rozmarýn posekáme, promícháme spolu, ochucenou rybu položíme na brambory, zasypeme pancettou s rozmarýnem, vrátíme zpět do trouby a pečeme zhruba 20 minut.
  3. Ryby posypeme posekanou rukolou, zakapeme citronovou šťávou, panenským olejem a podáváme přímo na plechu.