Chodská jednoduchá kyselačka

Ingredience


Brambory 300 g
Kmín celý 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 3 dl
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 7 dl
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostičky, dáme je hrnce se 7 dl vody, solí, kmínem a vaříme je 15–17 minut doměkka.
  2. Mezitím si v rendlíku ve 3 dl vody uvaříme 2 vejce natvrdo. Zchladíme je, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Čerstvý kopr omyjeme a drobně pokrájíme. V misce si vyšleháme v zakysané smetaně hladkou mouku, tak, abychom neměli žádné hrudky. Ke konci vaření přimícháme do polévky smetanu, za stálého míchání povaříme 1–2 minuty. Každou porci posypeme nakrájenými vajíčky, koprem a podáváme.