Chodská jednoduchá kyselačka
Ingredience
Brambory |
300 g |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
3 dl |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
7 dl |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
3 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostičky, dáme je hrnce se 7 dl vody, solí, kmínem a vaříme je 15–17 minut doměkka.
- Mezitím si v rendlíku ve 3 dl vody uvaříme 2 vejce natvrdo. Zchladíme je, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Čerstvý kopr omyjeme a drobně pokrájíme. V misce si vyšleháme v zakysané smetaně hladkou mouku, tak, abychom neměli žádné hrudky. Ke konci vaření přimícháme do polévky smetanu, za stálého míchání povaříme 1–2 minuty. Každou porci posypeme nakrájenými vajíčky, koprem a podáváme.