Grilovaný mečoun s citronovým dresinkem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Citronová šťáva |
30 ml |
Filé z mečouna |
800 g |
Máta |
15 g |
Olej olivový extra panenský |
90 g |
Oregano čerstvé |
15 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
4 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z mečouna osolíme, opepříme a ugrilujeme na grilovací pánvi nebo na grilu z každé strany dozlatova. Do misky nalijeme citronovou šťávu, přilijeme olej, osolíme, opepříme, česnek nakrájíme na tenké plátečky, oregano a mátu posekáme najemno. Česnek s bylinkami přimícháme do dresinku a necháme chvilku uležet.
- Ugrilované, ještě teplé porce mečouna potřeme dresinkem a podáváme.