Morkové knedlíčky s telecí ledvinou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1.5 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
2 dl |
Morek |
80 g |
Muškátový oříšek |
2 špetka |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
3 špetka |
Telecí ledviny |
1 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí ledvinu rozkrojíme, vyřízneme z ní močové kanálky, dobře ji pod tekoucí vodou omyjeme, namočíme do mléka asi na půl hodiny.
- Ledvinu potom znovu omyjeme pod tekoucí vodou a velmi drobně pokrájíme a dáme do mísy.
- V pánvi rozpálíme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme pokrájené maso a podusíme ho pod pokličkou asi 8-10 minut. Přidáme morek z uvařené hovězí kosti, strouhanku, pepř, sůl, žloutky a muškátový oříšek. Směs dobře vidličkou promícháme. Přidáme hrubou mouku podle potřeby, směs by měla být tuhá. Vytvoříme malé kuličky o průměru asi 2-3 cm.