Morkové knedlíčky s telecí ledvinou

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1.5 polévková lžíce
Mléko polotučné 2 dl
Morek 80 g
Muškátový oříšek 2 špetka
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl 3 špetka
Telecí ledviny 1 ks
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí ledvinu rozkrojíme, vyřízneme z ní močové kanálky, dobře ji pod tekoucí vodou omyjeme, namočíme do mléka asi na půl hodiny.
  2. Ledvinu potom znovu omyjeme pod tekoucí vodou a velmi drobně pokrájíme a dáme do mísy.
  3. V pánvi rozpálíme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme pokrájené maso a podusíme ho pod pokličkou asi 8-10 minut. Přidáme morek z uvařené hovězí kosti, strouhanku, pepř, sůl, žloutky a muškátový oříšek. Směs dobře vidličkou promícháme. Přidáme hrubou mouku podle potřeby, směs by měla být tuhá. Vytvoříme malé kuličky o průměru asi 2-3 cm.