Tuňákové filety v rajčatové omáčce
Ingredience
Ančovička - filety |
60 g |
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička |
25 g |
Kapary |
40 g |
Olej olivový extra panenský |
30 g |
Oregano sušené |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rajčata |
900 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Rozmarýn čerstvý |
20 g |
Skořice celá |
5 g |
Sůl |
6 g |
Tuňák obecný |
400 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky, česnek na tenké plátečky, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek nakrájíme na tenké proužky. Do filetů uděláme ostrým nožem několik malých zářezů, do každého vložíme malou snítku rozmarýnu, plátek česneku a proužek chilli papričky.
- V menším hrnci rozehřejeme olej, přisypeme zbytek česneku, rozmarýnu, chilli, přidáme kapary, pokrájené ančovičky, celou skořici, přisypeme oregano a osmahneme. Přidáme oboje rajčata, nakládaná i s nálevem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Do omáčky zcela ponoříme tuňáka a dusíme velmi zvolna 20 až 25 minut.
- Hrnec postavíme doprostřed stolu a každý strávník se obslouží sám.