Tuňákové filety v rajčatové omáčce

Ingredience


Ančovička - filety 60 g
Česnek 3 stroužek
Chilli paprička 25 g
Kapary 40 g
Olej olivový extra panenský 30 g
Oregano sušené 10 g
Pepř černý mletý 1 g
Rajčata 900 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Rozmarýn čerstvý 20 g
Skořice celá 5 g
Sůl 6 g
Tuňák obecný 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky, česnek na tenké plátečky, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek nakrájíme na tenké proužky. Do filetů uděláme ostrým nožem několik malých zářezů, do každého vložíme malou snítku rozmarýnu, plátek česneku a proužek chilli papričky.
  2. V menším hrnci rozehřejeme olej, přisypeme zbytek česneku, rozmarýnu, chilli, přidáme kapary, pokrájené ančovičky, celou skořici, přisypeme oregano a osmahneme. Přidáme oboje rajčata, nakládaná i s nálevem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Do omáčky zcela ponoříme tuňáka a dusíme velmi zvolna 20 až 25 minut.
  3. Hrnec postavíme doprostřed stolu a každý strávník se obslouží sám.