Vepřové kotlety grilované a pečené
Ingredience
Chilli koření mleté |
15 g |
Fenykl obecný |
30 g |
Ocet vinný červený |
100 ml |
Olej olivový extra panenský |
40 g |
Pepř černý mletý |
8 g |
Rozmarýn čerstvý |
20 g |
Sůl |
15 g |
Vepřové kotlety |
2000 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřové kotlety vcelku na straně, kde je sádlo, nařízneme do kosočtverců, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, smícháme mleté chilli koření s mletým fenyklem a maso posypeme, koření rukama ještě po mase rozetřeme, abychom ho dostali i do zářezů, a necháme asi hodinu marinovat.
- Rozpálíme přírodní gril, maso na něj položíme tukem dolů, rychle opečeme, obrátíme a nyní již zvolna grilujeme ze všech stran asi 20 minut. Maso přendáme do pekáče, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme půl hodiny. Nyní přidáme rozmarýn, vinný ocet a pečeme ještě 20 minut. Maso vyndáme a necháme 10 minut dojít.
- Maso naporcujeme a podáváme s vypečenou šťávou.