Vepřové kotlety grilované a pečené

Ingredience


Chilli koření mleté 15 g
Fenykl obecný 30 g
Ocet vinný červený 100 ml
Olej olivový extra panenský 40 g
Pepř černý mletý 8 g
Rozmarýn čerstvý 20 g
Sůl 15 g
Vepřové kotlety 2000 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové kotlety vcelku na straně, kde je sádlo, nařízneme do kosočtverců, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, smícháme mleté chilli koření s mletým fenyklem a maso posypeme, koření rukama ještě po mase rozetřeme, abychom ho dostali i do zářezů, a necháme asi hodinu marinovat.
  2. Rozpálíme přírodní gril, maso na něj položíme tukem dolů, rychle opečeme, obrátíme a nyní již zvolna grilujeme ze všech stran asi 20 minut. Maso přendáme do pekáče, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme půl hodiny. Nyní přidáme rozmarýn, vinný ocet a pečeme ještě 20 minut. Maso vyndáme a necháme 10 minut dojít.
  3. Maso naporcujeme a podáváme s vypečenou šťávou.