Skleněnka

Ingredience


Brambory 250 g
Celer bulvový 0.25 ks
Cibule 1 ks
Kmín celý 1 kávová lžička
Krupky trhané 4 polévková lžíce
Majoránka 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Pastinák 0.5 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 polévková lžíce
Voda pitná 1.3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli drobně pokrájíme. V hrnci na sádle s máslem ji dorůžova osmažíme. Krupky dobře promyjeme, v sítu necháme okapat a přidáme k cibuli. Promícháme, přilijeme 1.3 litru vody, přidáme sůl a kmín.
  2. Brambory a kořenovou zeleninu (mrkev, pastinák a celer) oloupeme a omyjeme. Brambory pokrájíme na kostky, zeleninu nakrájíme na tenké nudličky a vše doložíme do polévky. Polévku vaříme dalších 15 minut, dochutíme ji majoránkou, pepřem, solí a podáváme.