Skleněnka
Ingredience
Brambory |
250 g |
Celer bulvový |
0.25 ks |
Cibule |
1 ks |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Krupky trhané |
4 polévková lžíce |
Majoránka |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pastinák |
0.5 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Voda pitná |
1.3 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou cibuli drobně pokrájíme. V hrnci na sádle s máslem ji dorůžova osmažíme. Krupky dobře promyjeme, v sítu necháme okapat a přidáme k cibuli. Promícháme, přilijeme 1.3 litru vody, přidáme sůl a kmín.
- Brambory a kořenovou zeleninu (mrkev, pastinák a celer) oloupeme a omyjeme. Brambory pokrájíme na kostky, zeleninu nakrájíme na tenké nudličky a vše doložíme do polévky. Polévku vaříme dalších 15 minut, dochutíme ji majoránkou, pepřem, solí a podáváme.