Sterilované kedlubny

Ingredience


Kedlubna 1 kg
Ocet kvasný lihový 1 kávová lžička
Sůl 20 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvé kedlubny oloupeme, důkladně omyjeme a pokrájíme na malé kostičky. Vložíme do vody okyselené octem a cca 5 minut povaříme. Poté vyjmeme, necháme okapat a po vychladnutí rozdělíme do sklenic.
  2. Sůl rozmícháme ve vodě, převaříme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme kedlubny a sklenice zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 20 minut od bodu varu. Po dvou dnech sterilizaci znovu zopakujeme. Sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti.