Moravská kuřecí pánev

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Kečup 1 polévková lžíce
Koření grilovací 1 kávová lžička
Kuřecí prsa 800 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 kávová lžička
Paprikové lusky čerstvé 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 0.2 dl
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1.5 dl
Worcester (worcesterská omáčka) 1 kávová lžička
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji vodou a nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
  2. Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme, potřeme prolisovaným česnekem, olejem, worcesterovou a sójovou omáčkou. Maso necháme alespoň hodinu v chladu odležet.
  3. V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa v něm z obou stran opečeme. Pak přisypeme nakrájenou cibuli, papriku a žampiony, vše zalijeme kečupem, přilijeme pivo s vodou, promícháme a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení směs v pánvi občas promícháme a v případě potřeby přiléváme vodu.