Moravská kuřecí pánev
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Koření grilovací |
1 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
800 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 kávová lžička |
Paprikové lusky čerstvé |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0.2 dl |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1.5 dl |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji vodou a nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
- Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme, potřeme prolisovaným česnekem, olejem, worcesterovou a sójovou omáčkou. Maso necháme alespoň hodinu v chladu odležet.
- V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa v něm z obou stran opečeme. Pak přisypeme nakrájenou cibuli, papriku a žampiony, vše zalijeme kečupem, přilijeme pivo s vodou, promícháme a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení směs v pánvi občas promícháme a v případě potřeby přiléváme vodu.