Krůtí plátky na pivu

Ingredience


Krůtí prsa 600 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 1 dl
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krůtí maso omyjeme studenou vodou, osušíme, naporcujeme, naklepeme a na několika místech nařízneme. Osolíme ho, opepříme, poprášíme moukou a pak prudce z obou stran opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Opečené maso podlijeme pivem a krátce pod pokličkou dusíme. Během dušení podle potřeby přilijeme vodu.
  2. Do vypečené šťávy na závěr přimícháme máslo a šťávou přelijeme porce nasa na talířích.