Krůtí plátky na pivu
Ingredience
Krůtí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 dl |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krůtí maso omyjeme studenou vodou, osušíme, naporcujeme, naklepeme a na několika místech nařízneme. Osolíme ho, opepříme, poprášíme moukou a pak prudce z obou stran opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Opečené maso podlijeme pivem a krátce pod pokličkou dusíme. Během dušení podle potřeby přilijeme vodu.
- Do vypečené šťávy na závěr přimícháme máslo a šťávou přelijeme porce nasa na talířích.