Masové špízy marinované
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová kůra |
15 g |
Citronová šťáva |
30 ml |
Hovězí svíčková |
200 g |
Klobása uzená |
200 g |
Olej olivový extra panenský |
50 g |
Pancetta |
120 g |
Rozmarýn čerstvý |
40 g |
Šalvěj čerstvá |
15 g |
Tuk |
20 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí svíčkovou nakrájíme na stejně velké kostky, klobásu na kratší špalíčky, pancettu na čtverečky. Všechno maso nasypeme do mísy, osolíme a opepříme. Česnek, šalvěj a citronovou kůru nasypeme do hmoždíře, roztlučeme, zalijeme olejem, citronovou šťávou a promícháme. Touto směsí zalijeme maso v míse a necháme chvíli marinovat. Větvičky rozmarýnu otrháme, jen na špičce necháme několik lístků. Oloupeme z větviček kůru a konec seřízneme do špičky. Na větvičky střídavě napichujeme kostky masa, špalíčky klobásy a pancettu. Plech potřeme tukem, vyskládáme na něj špízy, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut dozlatova.
- Špízy upravíme na oválné talíře a podáváme.