Masové špízy marinované

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová kůra 15 g
Citronová šťáva 30 ml
Hovězí svíčková 200 g
Klobása uzená 200 g
Olej olivový extra panenský 50 g
Pancetta 120 g
Rozmarýn čerstvý 40 g
Šalvěj čerstvá 15 g
Tuk 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí svíčkovou nakrájíme na stejně velké kostky, klobásu na kratší špalíčky, pancettu na čtverečky. Všechno maso nasypeme do mísy, osolíme a opepříme. Česnek, šalvěj a citronovou kůru nasypeme do hmoždíře, roztlučeme, zalijeme olejem, citronovou šťávou a promícháme. Touto směsí zalijeme maso v míse a necháme chvíli marinovat. Větvičky rozmarýnu otrháme, jen na špičce necháme několik lístků. Oloupeme z větviček kůru a konec seřízneme do špičky. Na větvičky střídavě napichujeme kostky masa, špalíčky klobásy a pancettu. Plech potřeme tukem, vyskládáme na něj špízy, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut dozlatova.
  2. Špízy upravíme na oválné talíře a podáváme.