Klobásy s čočkou a rajčatovou omáčkou
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Chilli koření mleté |
4 g |
Cibule červená |
80 g |
Klobása uzená |
400 g |
Ocet vinný červený |
30 ml |
Olej olivový extra panenský |
40 g |
Olej slunečnicový |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
800 g |
Skořice celá |
15 g |
Sůl |
6 g |
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Čočka zelená Puy |
300 g |
Petržel - nať |
10 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
1200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, mleté chilli koření, celou skořici a osmahneme. Zakápneme octem a jakmile se odpaří, přilijeme rajčata i s nálevem, podle chuti osolíme a opepříme. Vaříme zvolna asi 15 minut. Do jiného hrnce nasypeme čočku, zalijeme vodou, přidáme česnek, snítku petrželky, bobkový list, osolíme a vaříme zhruba 20 minut doměkka. Klobásy potřeme slunečnicovým olejem, vyskládáme na plech, vložíme do trouby a zvolna pečeme dozlatova.
- Čočku scedíme, petrželku a bobkový list vyhodíme, česnek nakrájíme nadrobno a smícháme s čočkou.
- Na talíře nalijeme trochu rajčatové omáčky, zasypeme čočkou a navrch položíme po jedné klobáse.