Klobásy s čočkou a rajčatovou omáčkou

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 3 stroužek
Chilli koření mleté 4 g
Cibule červená 80 g
Klobása uzená 400 g
Ocet vinný červený 30 ml
Olej olivový extra panenský 40 g
Olej slunečnicový 20 g
Pepř černý mletý 1 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 800 g
Skořice celá 15 g
Sůl 6 g
Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužek
Čočka zelená Puy 300 g
Petržel - nať 10 g
Sůl 5 g
Voda pitná 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, mleté chilli koření, celou skořici a osmahneme. Zakápneme octem a jakmile se odpaří, přilijeme rajčata i s nálevem, podle chuti osolíme a opepříme. Vaříme zvolna asi 15 minut. Do jiného hrnce nasypeme čočku, zalijeme vodou, přidáme česnek, snítku petrželky, bobkový list, osolíme a vaříme zhruba 20 minut doměkka. Klobásy potřeme slunečnicovým olejem, vyskládáme na plech, vložíme do trouby a zvolna pečeme dozlatova.
  2. Čočku scedíme, petrželku a bobkový list vyhodíme, česnek nakrájíme nadrobno a smícháme s čočkou.
  3. Na talíře nalijeme trochu rajčatové omáčky, zasypeme čočkou a navrch položíme po jedné klobáse.