Chodské celozrnné placky
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Majoránka |
0.5 polévková lžíce |
Mouka žitná celozrnná |
200 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
2.5 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hluboké pánvi nasucho opražíme celozrnnou žitnou mouku. Poté ji zalijeme vodou, promícháme a odložíme do druhého dne.
- Nabobtnalou mouku druhý den dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, majoránku, drcený kmín, utřený česnek, drobně pokrájenou šalotku a těsto dobře propracujeme. Dáme ho na vál a rozdělíme na stejné bochánky. Z každého vyválíme tenkou placku o síle 2-3 cm. Rozpálíme teflonovou pánev a placky smažíme nasucho z každé strany dozlatova. Podáváme je horké.