Chodské celozrnné placky

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Majoránka 0.5 polévková lžíce
Mouka žitná celozrnná 200 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Šalotka 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 2.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hluboké pánvi nasucho opražíme celozrnnou žitnou mouku. Poté ji zalijeme vodou, promícháme a odložíme do druhého dne.
  2. Nabobtnalou mouku druhý den dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, majoránku, drcený kmín, utřený česnek, drobně pokrájenou šalotku a těsto dobře propracujeme. Dáme ho na vál a rozdělíme na stejné bochánky. Z každého vyválíme tenkou placku o síle 2-3 cm. Rozpálíme teflonovou pánev a placky smažíme nasucho z každé strany dozlatova. Podáváme je horké.