Polévka Paysanne
Ingredience
Brambory |
200 g |
Celer bulvový |
120 g |
Cibule |
1 ks |
Hrášek |
120 g |
Kerblík |
60 g |
Masox |
0.5 ks |
Mrkev kořen |
120 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel kořen |
120 g |
Sádlo škvařené |
40 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Celer, mrkev, petržel a cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky, které dáme osmahnout do hrnce na rozehřáté sádlo. Opékáme přibližně 10 minut. Potom směs zalijeme vodou, osolíme, opepříme a přidáme masox, zelený hrášek a oloupané, na tenké plátky nakrájené brambory. Přivedeme k varu, pak plamen stáhneme a na mírném ohni vaříme půl hodiny.
- Podáváme posypané nasekaným zeleným kerblíkem.