Polévka Paysanne

Ingredience


Brambory 200 g
Celer bulvový 120 g
Cibule 1 ks
Hrášek 120 g
Kerblík 60 g
Masox 0.5 ks
Mrkev kořen 120 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel kořen 120 g
Sádlo škvařené 40 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Celer, mrkev, petržel a cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky, které dáme osmahnout do hrnce na rozehřáté sádlo. Opékáme přibližně 10 minut. Potom směs zalijeme vodou, osolíme, opepříme a přidáme masox, zelený hrášek a oloupané, na tenké plátky nakrájené brambory. Přivedeme k varu, pak plamen stáhneme a na mírném ohni vaříme půl hodiny.
  2. Podáváme posypané nasekaným zeleným kerblíkem.