Rizoto s rajčaty a paprikami

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Máslo čerstvé 30 g
Olej olivový 30 g
Paprika červená 150 g
Pepř černý mletý 4 g
Protlak rajčatový 20 ml
Rajčata 150 g
Rýže loupaná 400 g
Sůl 10 g
Sýr Parmezán 100 g
Víno červené 3 dl
Vývar zeleninový 1.3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papriky rozpůlíme, zbavíme jádřince a spolu s půlkami rajčat položíme na plech řezem nahoru. Potřeme 10 ml oleje a necháme ve středně vyhřáté troubě péct do mírného zhnědnutí. Vyjmeme a nakrájíme na kusy.
  2. Na 10 ml oleje zpěníme nakrájený česnek, přidáme papriky a rajčata a krátce orestujeme. Na zbytku oleje osmahneme cibuli nadrobno, přidáme rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme vínem, protlakem a horkým vývarem a zakryté necháme pozvolna dusit asi 20 minut. Hotové rizoto osolíme, opepříme, vmícháme kousky másla a nakonec směs paprik a rajčat. Podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.