Rizoto s rajčaty a paprikami
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej olivový |
30 g |
Paprika červená |
150 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Protlak rajčatový |
20 ml |
Rajčata |
150 g |
Rýže loupaná |
400 g |
Sůl |
10 g |
Sýr Parmezán |
100 g |
Víno červené |
3 dl |
Vývar zeleninový |
1.3 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Papriky rozpůlíme, zbavíme jádřince a spolu s půlkami rajčat položíme na plech řezem nahoru. Potřeme 10 ml oleje a necháme ve středně vyhřáté troubě péct do mírného zhnědnutí. Vyjmeme a nakrájíme na kusy.
- Na 10 ml oleje zpěníme nakrájený česnek, přidáme papriky a rajčata a krátce orestujeme. Na zbytku oleje osmahneme cibuli nadrobno, přidáme rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme vínem, protlakem a horkým vývarem a zakryté necháme pozvolna dusit asi 20 minut. Hotové rizoto osolíme, opepříme, vmícháme kousky másla a nakonec směs paprik a rajčat. Podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.