Paštika z krůtího masa v aspiku

Ingredience


Cibule 80 g
Estragon 0.5 kávová lžička
Játra krůtí 300 g
Krůtí prsa 850 g
Martell cognac 40 ml
Máslo čerstvé 40 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Slanina vepřová 250 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Ocet kvasný lihový 0.5 polévková lžíce
Vývar drůbeží 200 ml
Želatina 3 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, opláchnutá a okapaná krůtí játra nakrájíme na kousky. Slaninu a krůtí prsa nakrájíme na kostky.
  2. Na másle zpěníme cibuli, přidáme játra a osmažíme. Poté stáhneme z plamene, osolíme, opepříme a zalijeme koňakem. Játra necháme vychladnout. Krůtí prsa se slaninou promícháme se smetanou, vmícháme mletou papriku, estragon, sůl a pepř.
  3. Směsi masa a jater promícháme, vložíme do formy vyložené alobalem, kterým směs i přikryjeme, a vložíme do pekáče s vodou. V troubě předehřáté na 200°C paštiku pečeme zhruba 80 minut. Upečenou paštiku necháme vychladnout.
  4. Do vývaru vložíme želatinu a ocet a vzniklou želatinou pomalu přelijeme paštiku. Aspik necháme v chladničce ztuhnout.
  5. Paštiku podáváme nakrájenou na plátky.