Bageta s pomazánkou z kuřecích jater

Ingredience


Bageta 1 ks
Bobkový list 2 ks
Cibule 2 ks
Játra kuřecí 200 g
Koňak Armaňak 20 ml
Máslo čerstvé 100 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 1 kávová lžička
Šalvěj čerstvá 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Játra opláchneme studenou vodou, necháme okapat a pokrájíme je na plátky. Stranou si podrtíme bobkový list, smícháme s olejem a koňakem a směsí játra potřeme. Necháme 5 minut marinovat.
  2. Mezitím si nakrájíme bagetu a bez tuku ji orestujeme na pánvi. Cibuli pokrájíme nadrobno a smícháme s nasekanými lístky šalvěje a rozmarýnu. Na rozpálenou pánev kápneme olej a cibuli s lístky orestujeme. Po zelenině dáme na pánev játra a opékáme je 2 minuty z každé strany. Po upečení lehce opepříme a osolíme.
  3. Do mixéru pak nasypeme všechny orestované ingredience, přidáme máslo a rozmixujeme. Na závěr už jen stačí pomazánku namazat na opečenou bagetu.