Bageta s pomazánkou z kuřecích jater
Ingredience
Bageta |
1 ks |
Bobkový list |
2 ks |
Cibule |
2 ks |
Játra kuřecí |
200 g |
Koňak Armaňak |
20 ml |
Máslo čerstvé |
100 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička |
Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Játra opláchneme studenou vodou, necháme okapat a pokrájíme je na plátky. Stranou si podrtíme bobkový list, smícháme s olejem a koňakem a směsí játra potřeme. Necháme 5 minut marinovat.
- Mezitím si nakrájíme bagetu a bez tuku ji orestujeme na pánvi. Cibuli pokrájíme nadrobno a smícháme s nasekanými lístky šalvěje a rozmarýnu. Na rozpálenou pánev kápneme olej a cibuli s lístky orestujeme. Po zelenině dáme na pánev játra a opékáme je 2 minuty z každé strany. Po upečení lehce opepříme a osolíme.
- Do mixéru pak nasypeme všechny orestované ingredience, přidáme máslo a rozmixujeme. Na závěr už jen stačí pomazánku namazat na opečenou bagetu.