Diabetický dort

Ingredience


Jablka 150 g
Kakao 15 g
Krupice dětská 80 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hrubá 50 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 g
Sorbit 50 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce rozklepneme, žloutky dáme do misky a vyšleháme je spolu se Sorbitem. Přimícháme nastrouhaná jablka, kakao, dětskou krupici a všechny suroviny ještě jednou promícháme. Těsto přiklopíme a necháme 30 minut odpočívat. Nakonec do odpočatého těsta zlehka vmícháme z bílku ušlehaný tuhý sníh.
  2. Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme moukou a vlijeme do ní připravené těsto. Formu s těstem vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 30-35 minut.
  3. Upečený dort vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a nakrájíme na úhledné porce. Těsně před podáváním každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme.