Diabetický dort
Ingredience
Jablka |
150 g |
Kakao |
15 g |
Krupice dětská |
80 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hrubá |
50 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 g |
Sorbit |
50 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Vejce rozklepneme, žloutky dáme do misky a vyšleháme je spolu se Sorbitem. Přimícháme nastrouhaná jablka, kakao, dětskou krupici a všechny suroviny ještě jednou promícháme. Těsto přiklopíme a necháme 30 minut odpočívat. Nakonec do odpočatého těsta zlehka vmícháme z bílku ušlehaný tuhý sníh.
- Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme moukou a vlijeme do ní připravené těsto. Formu s těstem vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 30-35 minut.
- Upečený dort vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a nakrájíme na úhledné porce. Těsně před podáváním každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme.