Domácí mortadela

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Kapie 100 g
Paprika mletá pálivá 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 polévková lžíce
Vegeta 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 6 ks
Vepřový bok 1 kg
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jemně mletý bůček v míse promícháme s vejci, vegetou, sladkou i pálivou mletou paprikou, pepřem, solí, utřeným česnekem a drobně pokrájenou kapií. Směs pečlivě mícháme alespoň 20 minut. Umíchanou směs plníme buď do speciálních rukávců na tlačenku, nebo do mikrotenových sáčků, dobře povážeme a vaříme zhruba 95 minut ve vodě. Salám necháme zchladnout, poté uložíme do chladničky.