Domácí mortadela
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Kapie |
100 g |
Paprika mletá pálivá |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vegeta |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
6 ks |
Vepřový bok |
1 kg |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 95 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Jemně mletý bůček v míse promícháme s vejci, vegetou, sladkou i pálivou mletou paprikou, pepřem, solí, utřeným česnekem a drobně pokrájenou kapií. Směs pečlivě mícháme alespoň 20 minut. Umíchanou směs plníme buď do speciálních rukávců na tlačenku, nebo do mikrotenových sáčků, dobře povážeme a vaříme zhruba 95 minut ve vodě. Salám necháme zchladnout, poté uložíme do chladničky.