Chřest se šunkou a těstovinami
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Chřest bílý |
600 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Nové koření celé |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
400 g |
Těstoviny konzumní |
400 g |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čerstvý chřest oloupeme, omyjeme a uvaříme ho v mírně osolené vodě s novým kořením a bobkovým listem.
- Těstoviny uvaříme ve slané vodě s trochou oleje. Uvařené těstoviny slijeme a necháme v sítu okapat.
- Šunku nakrájíme na malé kousky a osmažíme ji v pánvi na rozehřátém másle.
- V míse smícháme okapané těstoviny se šunkou a směs rozdělíme na talíře. Porce přelijeme máslem z pánve, přidáme k nim chřest a podáváme.