Chřest se šunkou a těstovinami

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Chřest bílý 600 g
Máslo čerstvé 100 g
Nové koření celé 1 kávová lžička
Olej olivový 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 400 g
Těstoviny konzumní 400 g
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvý chřest oloupeme, omyjeme a uvaříme ho v mírně osolené vodě s novým kořením a bobkovým listem.
  2. Těstoviny uvaříme ve slané vodě s trochou oleje. Uvařené těstoviny slijeme a necháme v sítu okapat.
  3. Šunku nakrájíme na malé kousky a osmažíme ji v pánvi na rozehřátém másle.
  4. V míse smícháme okapané těstoviny se šunkou a směs rozdělíme na talíře. Porce přelijeme máslem z pánve, přidáme k nim chřest a podáváme.