Kapr dušený s hrozinkami

Ingredience


Cibule 150 g
Citronová kůra 0.5 polévková lžíce
Hrozinky 100 g
Kapr obecný 600 g
Máslo čerstvé 100 g
Ocet kvasný lihový 2.5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 200 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapra očistíme a nakrájíme na porce, cibuli nakrájíme nadrobno.
  2. Porce kapra osolíme, opepříme a zakapeme octem. Necháme pod fólií v chladničce marinovat alespoň 30 minut.
  3. Na másle zpěníme cibuli, vlijeme pivo a provaříme. Do piva vložíme porce kapra a na mírném plameni dusíme zhruba 30 minut, je-li třeba, přilijeme pivo. Poté kapra vyjmeme a držíme na teple. Do vývaru přidáme nastrouhanou citronovou kůru a hrozinky. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
  4. Porce kapra podáváme přelité omáčkou.