Kapr dušený s hrozinkami
Ingredience
Cibule |
150 g |
Citronová kůra |
0.5 polévková lžíce |
Hrozinky |
100 g |
Kapr obecný |
600 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Ocet kvasný lihový |
2.5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kapra očistíme a nakrájíme na porce, cibuli nakrájíme nadrobno.
- Porce kapra osolíme, opepříme a zakapeme octem. Necháme pod fólií v chladničce marinovat alespoň 30 minut.
- Na másle zpěníme cibuli, vlijeme pivo a provaříme. Do piva vložíme porce kapra a na mírném plameni dusíme zhruba 30 minut, je-li třeba, přilijeme pivo. Poté kapra vyjmeme a držíme na teple. Do vývaru přidáme nastrouhanou citronovou kůru a hrozinky. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
- Porce kapra podáváme přelité omáčkou.